Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Тренд": Расте рейтингът на премиера в условията на извънредно положение

"Тренд": Расте рейтингът на премиера в условията на извънредно положениеснимка: btvnovinite.bg

Расте рейтингът на премиера Бойко Борисов в условията на извънредно положение. Той има подкрепата на над 50% от българите. Това показа проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на разпространението на COVID-19.

Изследването показва, че политическата обстановка се променя. Това се вижда от показателите на премиера, който е имал близо 32% подкрепа преди обявяване на извънредните мерки. Сега значително увеличава рейтинга си, дано и след края на извънредното положение нивата се запазят, коментира социологът Евелина Славкова.

Президентът пък губи малко от подкрепата си. Сега 49 на 100 го подкрепят, като преди това е имал рейтинг от 60%. Ген. Мутафчийски води класацията на фона на общественото одобрение на цялото извънредно положение – 66% има положително мнение за началника на оперативния щаб.

73 на 100 одобряват извънредното положение.

По-нисък рейтинг имат Владислав Горанов и Кирил Ананиев, но това е нормално, защото единият разпределят парите , а другият издава заповедите за затваряне на парковете например, обясни социологът Евелина Славкова.

Тя поясни, че хората масово подкрепят мерките, а голяма част дори казват, че са започнали да си мият ръцете по-често от преди.

Има и доста конспиративни теории, над 50% смятат, че вирусът е биологично, оръжие, а голям процент пък мислят, че има ваксина но се крие, за да се заразят повече хора – 39%. 46% мислят, че „COVID-19 е изкуствено създадена болест с цел фармацевтичните компании да печелят“. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники