Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Щабът не разреши да има парад за 6 май

Щабът не разреши да има парад за 6 май

Тази година няма да има военен парад за 6 май, така, както се провеждаше през минали години. Това съобщи на редовния брифинг тази сутрин ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Това обяви в неделя и военният министър Красимир Каракачанов, като обясни, че това е заради опасения от струпване на хора.

Парад не може да се проведе по обективни причини - хората са от различни краища в страната и събирането им е невъзможно, а и подготовката на парад по принцип трае около месец, обясни тази сутрин Мутафчийски.

Българската армия има какво да покаже по телевизионни предавания за своите успехи, включително и ВМА, така че нетрадиционно ще бъде отбелязването на 6 май, но в никакъв случай няма да има парад, обяви ген. Мутафчийски.

Традиционният парад за 6 май няма да се проведе така, както в предишните години. На него ще участват само от авиацията и военните парашутисти. Това стана ясно от изказване на премиера Бойко Борисов пред журналисти в парламента. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.