Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Детските градини у нас отварят от 22 май

Детските градини у нас отварят от 22 майснимка: bnt.bg

Детските градини у нас отварят от 22 май, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

На входа ще се измерва температурата на децата с живачен термометър.

Родителите ще подписват декларация, че са запознати с всички предприети мерки и доброволно са пожелали тяхното дете да постъпи в градината или яслата.

Министърът на образованието Красимир Вълчев призова родителите, които имат възможност, да оставят децата вкъщи. Също да не се използва обществен транспорт, а личен за тези, които ще бъдат изпратени в градините.

"Общините вземат решение кога да бъдат отворени детските градини между 22 май и 1 юни. Те ще ги подготвят ще решат на коя дата да бъдат отворени точно. Това ще стане след проучване и запитване на всеки един родители", уточни Вълчев.

"По-голямата част от времето, ако не вали, децата ще прекарват навън. Там е по-безопасно. Не може да се осигури дистанция в групите. Ще се осигури такава между групите и учителите, но не и в самата група. Учителите ще имат маски и шлемове", обясни още Вълчев.

Ако се установи заразяване с коронавирус в някоя детска градина, ще бъде поставяна под карантина отделна група или цялата градина, както и досега морбили, скарлатина и др., обясни главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

"Там, където има отделни групи, където децата са по-големи, се поставя под карантина групата само. Но ако са по-малки децата ще се поставя под карантина цялата градина. Ние нямаме притеснения за децата и здравето им, имаме повече притеснения за персонала, който работи там, защото децата могат да пренесат инфекция", добави Кунчев. 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.