Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кунчев: Ще препоръчаме отпадане на карантината за влизащи в страната, но маските ще останат дълго

Ангел Кунчевснимка: btvnovinite.bgАнгел Кунчев

„Обсъждаме преминаване към друга стратегия и ще препоръчаме да отпадне 14-дневната карантина за влизащи в страната“, заяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Според Кунчев главните мерки не трябва вече да се предприемат по границите, а служителите на РЗИ да се върнат на своите места в страната и да обръщат внимание на съмнителните случаи, да откриват рано заразените с коронавирус и да предотвратяват възникването на огнища.

„Ние може да освободим всички мерки много бързо – до юни, но тези за закрити помещения, носенето на маски и дезинфекцията ще останат за много дълго време“, заяви главният здравен инспектор.

Доц. Кунчев съобщи, че предстои и реорганизация на работата на Щаба с оглед облекчаване на мерките. Сериозно обсъждаме разрешаването на игра на откритите детски площадки, както и отварянето на частните образователни центрове, каза още доц. Кунчев и добави, че е много вероятно началото на юни да има такава промяна.

„Ако човек не са пази сам, няма кой да го пази“, заяви Кунчев, който отбеляза, че работата на Щаба е да се определят мерките за обществените места.

Морската вода не би трябвало да бъде среда, в която може да се предава коронавируса, но това не означава, че не трябва да спазваме дистанция на плажовете. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники