Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Всички, които са против диверсификацията, призовават за оставка

Борисов: Всички, които са против диверсификацията, призовават за оставка

Всички, които са против диверсификацията, призовават за оставка на правителството. Това каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира интерконтектора с Гърция около Стара Загора. Това става ясно от видео, публикувани във фейсбука на премиера. Заедно с него е и министърът на енергетиката е Теменужка Петкова.

Тя обясни, че в момента са на землището на село Манастир, където се извършват заварки на тръбите, а теренът е тежък и пресечен. Проектът бил на стойност 240 млн. евро, една част от средствата са осигурени от бюджета - 110 млн, а друга - по европрограми и грантове. Петкова поясни, че благодарение на този проект ще имаме реална диверсификация и ще доставяме каспийски газ, както и втечнен газ от терминала при Александруполис, където "Булгартрансгаз" участва с 20 %.

По думите на Борисов това е мечта на много поколения българи, а те като млади нямали този шанс да имат диверсификация. Тогава били зависими от "кранчето, дали ще ни го спрат от Москва или не".

"Сега от Украйна до Гърция. Ще имаме 100% диверсификация. Тук ще дойде азерския газ, втечнения газ и от тук ще дойде независимостта. България изгражда своята газопреносна магистрала. Изток - Запад, Север -Юг. Освен че намалихме цената на газта с 50 %....", каза Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.