Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Ще предложа на Каракачанов и Симеонов вариант, при който се оттеглям

Борисов: Ще предложа на Каракачанов и Симеонов вариант, при който се оттеглямснимка: bgnesagency.com

Зимата ще бъде тежка и властта трябва да има подкрепа, за да прилага по-тежки мерки при необходимост. Затова може да има и вариант, при който правителството продължава с различен премиер. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната конференция на партията.

По думите му конкретен вариант ще бъде обсъден с коалиционните партньори Красимир Каракачанов (ВМРО) и Валери Симеонов (НФСБ).

„Аз съм готов по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам как хората се бият по улиците (…) Аз ще продължа разговорите със своите коалиционни партньори. Ще им предложа вариант, включително и аз да си тръгна и да продължи правителството“, обяви Борисов.

По думите му така ще продължи да има и парламент.

Имаме коалиционни партньори, подписали сме коалиционно споразумение, че трябва да изкараме мандата, посочи той. Премиерът изреди и потенциалните проблеми при разпускане на Народното събрание: няма да може да се обяви извънредно положение при изпускане на пандемията от контрол, няма да може да се теглят заеми, няма да може да се правят законови промени, няма да има Бюджет 2021, няма да има и промени в Изборния кодекс. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови