Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Учени от БАН поискаха оставка на кабинета Борисов-3

Учени от БАН поискаха оставка на кабинета Борисов-3снимка: news.bg

В отворено писмо учени и специалисти на Българската академия на науките (БАН) поискаха оставка на кабинета "Борисов-3". Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости, пишат те в позицията си.

Основният политически инструмент, Държавният бюджет, години наред се прави "копи-пейст", с умишлени излишъци - за да се крадат "законно". Бюджетът за здравеопазване се увеличава ежегодно с цел да бъдат присвоявани милиарди, а здравният статус на населението се влошава. Здравеопазването е в кадрови колапс, недостигът на квалифицирани медицински специалисти вече заплашва общественото здраве с катастрофа, заявяват те.

Отношението към водещия научен, духовен и експертен център на България - Българската академия на науките е унизително.

Никой не вярва, че това правителство е способно да организира избори без огромно количество "купен вот", "невалидни бюлетини", "мъртви души" и "екскурзианти", според тях.

Когато властта е потъпкала морала и всички обществени ценности и чрез институциите арогантно упражнява произвол, Гражданското неподчинение е единствената законна форма на обществено поведение- "Оставка". / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.