Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Имам готов вариант за нова конституция

Румен Радев: Имам готов вариант за нова конституция

Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява и да определя бъдещето на страната. Цинично е управление, което погази Конституцията, сега да има амбицията да дарява на българските граждани нова Конституция. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

По думите му това управление е приключило морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония, пилеене на историческо време и подклажда още повече на гнева на хората.

Държавният глава апелира към депутатите да не гласуват за експертен кабинет, когато оставката на кабинета бъде подадена, което по думите му е неизбежно. "Експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите. Не трябва да го допускаме, защото пак режимът на министър-председателя ще организира изборите, а това означава служебно да си гарантира пожизнено управление", коментира още президентът в отговор на въпрос и допълни, че хората протестират и искат оставката на правителството, за да се сложи край на режима на министър-председателя, а не този режим да се бетонира зад някакъв експертен кабинет, който няма да е нищо друго освен „марионетка“.

Народните представители по Конституция изразяват волята на народа и следва да се съобразят с тази воля, а тя е ясна - незабавни оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие, посочи още държавният глава. По думите на президента, независимо от различните си политически убеждения и провокациите, българите са решени да отстранят властта, която се е превърна в символ на корупцията, застоя и пропилените възможности пред страната. „Тези нестихващи протести са истинският обществен вот на недоверие към правителството, каза още Румен Радев и отбеляза, че за първи път нашите сънародници зад граница са изключително консолидирани и това е показателно за тяхното отношение към управляващите.

Държавният глава обяви, че има готов проект за промени в Конституцията, но няма да се остави да бъде въвлечен в този дебат и добави, че ще го инициира веднага, когато оставките на министър-председателя и главния прокурор бъдат подадени.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.