Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българите в Украйна посрещнаха Валери Симеонов с националния трибагреник

Българите в Украйна посрещнаха Валери Симеонов с националния трибагреник

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов, колегата му народен представител Йордан Апостолов и членовете на българската делегация бяха посрещнати с българския трибагреник на летището в Запорожието, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

Българската делегация пристигна в Украйна по покана на българската общност там и в резултат на активната работа на НФСБ в посока на решаване на проблемите на сънародниците ни в най-голямата наша диаспора.

Делегацията ни беше посрещната и в Областната управа на Запорожието от заместник-областния управител Зинаида Михайловна Бойко (Бойкова), която е от българския произход.

На срещата народните представители поставиха проблемите около изучаването на български език в Запорожието и увеличаване броя на училищата с преподаване на български език. Бе обсъден и недостига на преподаватели по български език, изпращани от нашето образователно министерство.

Обсъден бе и въпросът за търговско-икономическите взаимоотношения между Запорожието и Бургаска област. Двата областни града са побратимени още през 1998 г., но до днес няма развитие в двустранните отношения.

Заявена бе категоричната подкрепа на българската държава към териториалната цялост и независимост на Украйна.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.