Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Проф. Костадин Ангелов: Няма да връщаме КПП-та и да затваряме училища

Проф. Костадин Ангелов: Няма да връщаме КПП-та и да затваряме училищаснимка: btvnovinite.bg

Връщаме брифингите, защото искаме до хората да достига истината, а не спекулации или манипулативни твърдения, посочи в предаването „Тази сутрин“ министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Той обясни, че те ще се провеждат в четвъртък в Министерството на здравеопазването, ще ги води министърът на здравеопазването, с представители на Националния оперативен щаб.

По думите му ситуацията в момента е под контрол и няма здравна криза. От всички европейски страни България е на 26 място от 29 страни в ЕС, преди бяхме на второ място по заболеваемост, отбеляза министърът.

„Броят на болните през последните два месеца в лечебните заведения не е променян – те са около 750 и около 45-50 в интензивните структури“, уточни проф. Костадин Ангелов.

За повишаването на броя на заразените министърът уточни, че трябва да минат две седмици, за да се разбере каква е тенденцията в сравнение с предходните две седмици. По този начин работи Европейският център за контрол на заболяванията, поясни той.

„Нямаме притеснения за ситуацията в българските училища, следим всеки случай със загриженост и вземаме необходимите решения в момента. Такъв е случаят в Габрово, такива са и случаите в София. Решенията се вземат в полза на гражданите“, категоричен беше здравният министър.

„КПП-та не са обсъждана мярка в България. Към настоящия момент цифрите са такива, че те не изискват никакво втърдяване на мерките“, заяви проф. Костадин Ангелов.

„Към момента мерките са носене на маски на закрито, спазване на дистанция и дисциплина и дезинфекция“, припомни той. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.