Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посолството на САЩ дари 7 хил. PCR теста на България

Посолството на САЩ дари 7 хил. PCR теста на България

Посолството на САЩ дари 7 хил. PCR теста на България вчера. Те бяха приети от директорът на Националния център за заразни и паразитни болести доц. Тодор Кантарджиев.

Американското посолство обяви дарението си във фейсбук профила си. Ето какво са написали:

"Горди сме, че помагаме на България в борбата с COVID-19 в този критичен момент!

Днес Посолството на САЩ дари високотехнологични комплекти за PCR тестване за COVID-19 на Националния център по заразни и паразитни болести в България. Тези комплекти ще позволят на Центъра да увеличи националния капацитет за PCR тестване, да проследи по-добре разпространението на COVID-19 и да помогне за защитата на българските общности. Дарението включва над 7 000 теста за COVID-19 и се оценява на 250 000 лева. Ние се #ВъзстановявамеЗаедно, като поставяме хората на първо място.

Дарението беше предоставено от Ив Гауър, новия аташе по медицинските въпроси на Посолството на САЩ. Ив е работила в посолства на САЩ по целия свят и се гордее, че си сътрудничи с нашите български партньори в борбата с разпространението на COVID."

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.