Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Носенето на маски от учениците от 5. до 12. клас става задължително

Носенето на маски от учениците от 5. до 12. клас става задължително

Носенето на маски в класните стаи от учениците от 5. до 12. клас става задължително. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев на среща с премиера Бойко Борисов.

По думите му следващите седмици ще са най-тежки за образователната система заради сезонните вируси, които годишно засягат между 20 и 40 хиляди ученици.

Вълчев посочи, че до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

Той заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време.

„Обсъдихме с министър Ангелов, следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда“, поясни Красимир Вълчев.

Борисов възложи на просветния министър да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

„Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато взимаме решения“, категоричен бе премиерът.

По думите му локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения.

„Този метод е правилен – там, където няма зарази, децата да учат. Другите места – следете броя на заболелите, така че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто“, подчерта Бойко Борисов. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови