Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Според премиера е необходимо да се положат всички усилия за постигане на съгласие по МФР и по Пакета за възстановяване възможно най-бързо

Според премиера е необходимо да се положат всички усилия за постигане на съгласие по МФР и по Пакета за възстановяване възможно най-бързо

"Намираме се в сериозна ситуация на задълбочаваща се социална и икономическа криза в следствие на пандемията от COVID-19. Затова трябва бързо да действаме с одобряването на следващия бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. и на Пакета за възстановяване, които са ключови инструменти за преодоляването на последиците както от всички държави членки, така и от европейската икономика като цяло". Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов, който е провел видеоконферентна среща с посланиците на държавите-членки на ЕС и на Швейцария, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Българският премиер е бил категоричен, че e необходимо да се положат всички възможни усилия за постигане на съгласие по Многогодишната финансова рамка /МФР/ и по Пакета за възстановяване възможно най-бързо, за да може фондовете и програмите да започнат да действат още от самото начало на следващата година.

Постигането на климатична неутралност в ЕС до 2050 г., ефективните мерки в борбата за справянето с коронавируса и европейската перспектива на Западните Балкани също са били във фокуса на видеоконферентната среща. "Именно по време на Българското председателство на Съвета на ЕС страната ни постави високо в дневния ред на ЕС европейското бъдеще на Западните Балкани", е казал още Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония, министър-председателят Бойко Борисов е изтъкнал, че България винаги е била готова за диалог и разбирателство за решаване на двустранните въпроси, но за целта това трябва да се желае и изпълнява от двете страни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.