Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Радев: Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на кризата

Радев: Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на кризатаснимка: 24chasa.bg

Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса в управлението на кризата и заради отказ на достъп до здравеопазване. Умират от лоша качество на живот, от липса на превенция и профилактика и от блокиране на лечението на много други не по-малко опасни болести.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. Той определи новите мерки на правителството за справяне с коронакризата като "пожарни и закъснели като баланс на здравни, икономически и социални мерки".

Използването на тази криза за пиар води до загуба на човешки животи, коментира Радев. И напомни, че 10 г. лекарите и медицинските сестри напускат страната, здравната каса се източна, нула реформи, закриват се общински болници. Лятото се пропусна за каквито и да е действия, а сега кабинетът се опитва да внуши, че виновни са болните, критикува държавният глава. Той все пак се обърна с апел към хората - да спазват мерките, за да се разтоварят лекарите и медицинските сестри, които са на предела на възможностите си, за да се опазят животите и на близките ни. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники