Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион

Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион по време на среща на външните министри на Алианса на 1 и 2 декември по видеоконферентна връзка.

„Необходимо е НАТО да подобри присъствието и ситуационната си осведоменост в Черноморския регион“, подчерта Екатерина Захариева.

По отношение на евро-атлантическата перспектива на страните от Западните Балкани българският вицепремиер подчерта ролята на НАТО за насърчаването на добросъседските отношения, борбата с дезинформацията, подкрепата на реформите и практическото взаимодействие с партньорите ни от региона. „Същевременно, от партньорите от Западните Балкани се очаква да синхронизират политиките си за сигурност с тези на Алианса“, заяви Захариева.

На последната, трета сесия на форума, външните министри на НАТО обсъдиха с колегите си от Грузия и Украйна ситуацията в Черноморския регион. „Участието на нашите най-близки партньори днес е силно политическо послание за продължаващия ангажимент на НАТО към Грузия и Украйна“, заяви Екатерина Захариева. Тя препотвърди българската подкрепа за териториалната цялост и суверенитета на двете страни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники