Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Втората пратка с ваксини срещу COVID-19 на „Пфайзер“ пристигна у нас

Втората пратка с ваксини срещу COVID-19 на „Пфайзер“ пристигна у нас

Втората пратка с ваксини срещу коронавирус на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристига този понеделник в България. 25 000 дози от препарата бяха транспортирани в два контейнера до Летище София около 7:30 ч.

След около 10 дена ще дойдат още 25 хиляди ваксини. 35 хиляди дози ще дойдат в края на януари, началото на февруари.

„Масовата ваксинация ще започне, когато имаме по-големи количества ваксини. Това ще се случи в края на февруари-март. Тя ще стартира с ваксинацията на възрастните хора“, заяви проф. Ангелов.

„Българските граждани трябва да бъдат спокойни. Всичко, което е разписано по ваксинационния план, ще се случи. Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава във всички фази. Българските граждани трябва да бъдат спокойни, има достатъчно количества ваксини за всички“, категоричен е здравният министър.

Той подчерта, че сме пречупили кривата на заболеваемостта. България вече е на трето място по смъртност, след като бяхме на първо.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.