Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Взеха решение за обучението на учениците от 5 до 12 клас

Взеха решение за обучението на учениците от 5 до 12 клас

Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности, които не могат да се проведат в електронна среда, на учениците от 5 до 12 клас и на студентите. Останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. Това бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов с министри от кабинета.

Ще бъде подготвен списък с точно посочените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено.

Премиерът посочи, че предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия при по-големите ученици от 5 до 12 клас.

„Голям плюс е и че децата ходят на ясли, детски градини и на училище до 5-и клас, за да не губят своите навици“, изтъкна Борисов.

В началото на заседанието здравният министър докладва на премиера, че епидемичната ситуация в страната продължава да се подобрява. „По отношение на заболеваемостта България вече е на 26-о място от страните в Европейския съюз, а като добавим към тях и страните от Балканите, ние сме на 31-о място по заболеваемост и на 7-о място по смъртност от държавите членки на ЕС“, посочи министър Ангелов. Той отбеляза, че в лечебните заведения се отчита трайна тенденция за намаляване на използваемостта на болничните легла както в интензивните отделения, така и извън тях. Броят на излекуваните също категорично остава по-голям от броя потвърдени нови случаи на дневна база.

„Относно другите противоепидемични мерки в страната, считаме, че те трябва да продължат да действат до края на месец януари т.г.“, категоричен бе министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той бе подкрепен от образователния и спортния министър Красимир Вълчев и Красен Кралев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.