Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

44-ото НС започна последната си сесия с декларации за изборите и COVID-кризата

44-ото НС започна последната си сесия с декларации за изборите и COVID-кризатаснимка: bgnesagency.com

Депутатите тържествено започнаха новата си парламентарна сесия – последна за 44-ото Народно събрание. Традиционно от най-високата трибуна в държавата бяха прочетени декларации, акцент в които бяха предстоящите парламентарни избори и кризата, породена от коронавируса, предаде репортер на БГНЕС.

Караянчева: Демокрация е големият губещ от внушенията за изборни манипулации

Да избягваме внушения, че има опасност от манипулация на изборните резултати. Това само ще намали избирателната активност и ще постави под съмнение легитимността на всеки един от избраните в 45 Народното събрание. А най-големият губещ ще бъде българската демокрация, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в обръщението си за откриването.

ГЕРБ: Радев час по-скоро да определи датата, готови сме за оценката на избирателите

„Призоваваме президентът Радев да вземе час по-скоро решение за изборите и да даде възможност на институциите, партиите и гражданите да се подготвят, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Последната сесия на 44 Народно събрание започна в ситуация на здравна криза. Това, а не протестите, действията на парламентарната и извънпарламентарната опозиция или атаките на различни олигарси, са предизвикателствата пред управляващото мнозинство. Здравната криза и олекотяването на икономическите последици от нея са единственият възможен приоритет за правителството и мнозинството“, отбеляза още д-р Дариткова.

БСП: Искаме информация колко стотици милиони се изхарчиха и до колко хора стигнаха

След изборите ще има промяна. Ние няма да отстъпим от всички наши политики, защитавани досега. Разбираме, че здравето на хората на хората е най-важно, но искаме информация колко стотици милиони се изхарчиха и до колко хора, домакинства и фирми стигнаха, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларацията.

ДПС: От изборите ще зависи дали ще се справим с вируса ГЕРБ

Затваряме страницата на управлението без форми, с ПР и самохвалство. Днес демокрацията е в упадък, икономиката е в колапс, напрежението в обществото расте, разделението се задълбочава. COVID-кризата направи по-видима нереформираната здравна система. 2020 г. ще запомним и безразборното харчене, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група.

Предстоят най-важните избори след 89-та година насам. От тях ще зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, създадена от ГЕРБ. Как и за колко време ще се справим с вируса ГЕРБ, който руши демокрацията в България, заяви Карадайъ.

Обединени патриоти: Няма да допуснем промяна на изборните правила в навечерието на вота

Изборите ще минат отново под знака на омразата. Обединени патриоти няма да допуснем промяна на изборните правила в навечерието на вота, заяви Искрен Веселинов в декларацията от името на ПГ. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.