Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелов: От утре може да започне имунизацията и с ваксината на "Модерна"

Ангелов: От утре може да започне имунизацията и с ваксината на "Модерна"снимка: bgnesagency.com

От утре може да започне имунизацията срещу коронавирусната инфекция и с ваксината на производителя "Модерна". Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посрещна първата доставка.

Ваксините ще бъдат съхранявани в склада на "БулБио" и ще останат засега в София. По-голямото количество от същата ваксина ще пристигне на 25 януари - 4 хиляди дози, които ще бъдат разпределени в страната.

ЕК е сключила договор за допълнително количество ваксини на "Пфайзер", като индикативните количества за България са 2.9 млн. ваксини. В процес на регистрация е и ваксината на "АстраЗенека", каза още министър Ангелов, цитиран от БТА.

Очаква се до края на този месец да приключи ваксинирането на желаещите от първа фаза, като след това ще започне ваксинирането на желаещите в домовете за възрастни хора. Двете фази може да са паралелни и може да се увеличи броят на ваксинираните на ден. Досега са изразходвани близо 16500 дози ваксини. На 18 януари се очакват още ваксини от "Пфайзер".

Масово тестване на учители за COVID-19 ще започне на 25 януари, като за целта ще се използват антигенни тестове, каза още Ангелов.

Промяна на противоепидемичните мерки ще има най-рано в началото на февруари, уточни министър Ангелов. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.