Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От края на април всеки желаещ, записан при личния лекар, ще има ваксина

От края на април всеки желаещ, записан при личния лекар, ще има ваксинаснимка: btvnovinite.bg

От края на април ще започне масовата ваксинация и всеки желаещ, записан при личния лекар, ще има достъп до ваксина. Това заяви в предаването на Би Ти Ви „Тази сутрин“ националният здравен инспектор Ангел Кунчев.

Това ще стане възможно, защото към тази дата ще разполагаме вече и с ваксината на „АстраЗенека“, от която България е поръчала най-големи количества. „Изборът ни беше продиктуван не от нещо друго, а от по-лесната логистика – много по-лесно е да имаш ваксина, която може да се съхранява в обикновен хладилник, а не да изграждаш система от фризери и да можеш да ползваш ваксините само в срок от 5 дни“, каза Кунчев.

В националния ваксинационен план е заложено да се изследват 1200 души, ваксинирани и от трите типа ваксини, да се проследяват в рамките на следващите две години. Те ще се преглеждат и за антитела, и за клетъчен имунитет, каза Кунчев. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.