Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Алибегов: Отваряме ресторантите на 1 февруари

Алибегов: Отваряме ресторантите на 1 февруари

"Вървим към протестно отваряне на ресторантите на 1 февруари при спазване на всички противоепидемични мерки", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Mediapool. В отговор на въпрос дали се опасява от остра реакция на здравните власти и полицията, той коментира: "Ще ни арестуват ли? Ще ни застрелят ли? Какво повече могат да ни вземат? Какво можеш да вземеш на човек, на когото си взел всичко".

В четвъртък правителството отказа да даде ясна перспектива за отваряне на ресторантите извън хотелите заради бързото разпространение в Западна Европа на новия по-заразен британски щам на коронавируса. Разхлабването на мерките засега се изразява във възобновяване на присъствените занимания в училищата на смени. В началото на февруари ще се преценява дали мерките могат да бъдат разхлабени още.

"Явно вирусът ходи само по ресторантите. И то в тези ресторанти, които са извън хотелите. Отваря всичко без нас. Ресторантът в хотела може да работи, но ресторантът пред хотела не може. Това е двоен стандарт. Правителството отваря всичко без нас", каза Алибегов.

Той обяснява, че от ноември досега правителството не е платило обещаните 24 лева на ден за служители на затворените заведения и те са оставени без доходи. Общо 6300 фирми са кандидатствали за схемата за подкрепа с 20% от оборота за предходната година. Пари все още няма и не се знае кога ще бъдат отпуснати.

"Много от заведенията изобщо няма да могат да отворят. Очаквам по-късно през тази година много от заетите в сектора да емигрират", коментира Алибегов. / Mediapool

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.