Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелов: Предлагаме епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца

Ангелов: Предлагаме епидемичната обстановка да се удължи с 3 месецаснимка: btvnovinite.bg

Ще направим предложение да бъде удължена епидемичната обстановка с 3 месеца. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който бе изслушан в парламентарната здравна комисия.

"Допускаме, че новият щам е вече тук. Това поставя в опасност бъдещите противоепидемични мерки“, обясни здравният министър.

"Нещата са притеснителни в Европа заради лошите тенденции, свързани с новия британски щам, защото той се разпространява по-лесно и по-бързо - един преносител заразява 2,6 души. Ако се случи това в България, а с голяма вероятност се допуска, това ще постави в риск бъдещите противоепидемични мерки“, обясни още Костадин Ангелов.

Той каза, че мерките ще продължат и след 31 януари, но ще има разхлабване на някои от тях. Ще има известно разпускане на мерките според начертаните приоритети. Това ще важи за сектори като образование, здравеопазване, спорт и култура, като в рамките на 14 дни ще бъде проследено развитието на ситуацията у нас. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.