Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Протести срещу ареста на Навални в София, Варна и Бургас

Варнаснимка: bnr.bgВарна

София, Варна и Бургас се включиха в протестите в подкрепа на задържания руски опозиционер Алексей Навални. Няколко десетки се събраха в събота пред посолството на Русия в София и пред генералното консулство в морската столица.

Пред руското посолство бяха представители на “Да, България”, гражданско сдружение БОЕЦ и “Републиканци за България”.

Демонстрантите издигнаха плакати с надписи "Свобода за политическите затворници", "Свобода за Навални!", “Путин е убиец“.

Протест имаше и във Варна. Повече от 120 руски граждани се събраха пред сградата на генералното консулство на Руската федерация в морския град с искане за незабавно освобождаване на Навални. Пред БНР бившият депутат от Държавната Дума Генадий Губков каза, че синът му "продължава борбата на място в Русия”. В момента Губков живее във Варна заради опасения, че ако се върне в Москва, ще бъде арестуван.

Руската общност в Бургас излезе на протест срещу задържането на опозицонера Алексей Навални. С плакати с надпис: "Путин вор", "Россия отправлена старичком" и "Свободу Навалньному" 30-та руснаци се събраха пред Съдебната палата в морския град.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники