Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Николай Малинов: Не виждам русофилски сили нито в този, нито в следващия парламент

Николай Малинов: Не виждам русофилски сили нито в този, нито в следващия парламентснимка: btvnovinite.bg

Аз не виждам русофилски сили нито в този парламент, нито в следващия. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ обвиненият в шпионаж председател на движение „Русофили“ Николай Малинов. Той е начело и на партия „Възраждане на Отечеството“.

„След като за концерти, конкурси, фестивали, издаване на книги и речници сме преследвани, то нашите ценности като квинтесенция на сътрудничество между Изтока и Запада, задължително трябва да имат политическо продължение, за да бъдат достатъчно защитени“, коментира той.

Малинов не се чувства като шпионин – нямал достъп до секретна информация, а и не смята, че е имало нещо нередно в пускането му от съда до Русия за получаване на награда от лично от Владимир Путин. „И прокурорът може да ме пусне, и съдът може да ме пусне. Миналият петък прокуратурата ми отказа, имам покана от „Единна Русия“ да подпишем договор за сътрудничество (…) Искам да ме пуснат за 5 дена, да отида да се видя с ръководството на управляващата партия в Русия“, разказа Малинов.

Лидерът на „Русофили“ посочи, че Леонид Решетников и Константин Малофеев, освен лица със забранен достъп до България, са и „приятели, съратници, единомишленици, с които продължавам да имам постоянни контакти и връзка – по телефона, за съжаление“. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники