Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Борисов: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинацията, всички желаещи трябва да получат ваксина

Премиерът Борисов: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинацията, всички желаещи трябва да получат ваксина

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, като интересът на гражданите да се ваксинират е изключително голям. Във всички области работят ваксинационни кабинети, а от днес започват да ваксинират и общопрактикуващите лекари. Създава се организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места, където всички желаещи също да могат да се ваксинират. Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри. Министър Ангелов посочи още, че съвместно с МВР се създава организация и за логистична подкрепа, така че ваксините лесно и бързо да достигнат до отдалечените населени места и гражданите там да могат да се ваксинират.

„Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи – да бъдат ваксинирани. Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места“, категоричен беше министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът Борисов изрази благодарност към всички лекари и медицински екипи и добави, че масовото ваксиниране няма да позволи на ковид-вълната да се вдига повече. Министър-председателят напомни, че всички ваксини, които се поставят в България, са одобрени от Европейската агенция по лекарствата. „Ваксините са издържали теста, където няма компромиси. Която и ваксина да се сложи, е добра“, отбеляза министър-председателят.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.