Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Готови сме да изпратим самолет за още ваксини

Борисов: Готови сме да изпратим самолет за още ваксини

„От сутринта проведох толкова разговори. Дори самолетът ни е готов. Кажат ли, че вместо с тир можем да докараме ваксини със самолет, веднага ще го изпратим. Целта е това темпо, което имаме в момента, да го запазим”. Това обясни премиерът Бойко Борисов на посещение в Хасковско.

Според него масово хората искат да се ваксинират. „Това е единственото решение да живеем. В момента имаме над 1 900 заразени - вълната се вдигна. Единственият начин да я спрем е с ваксини”, заяви министър председателят по-рано през деня.

„Всички ваксини са най-доброто, което се произвежда в света. Договорено е от Европейската комисия, от най-стриктната агенция, която контролира лекарствата. Колкото ваксини дойдат - всичките са добри”, допълни премиерът от Хасково.

Премиерът е категоричен разхлабване на мерките от 1 март ще има. Тогава ще заработят ресторантите. Тепърва ще се уточнява какви ще са конкретните изисквания към мерките за безопасност в заведенията.

„Ние не задължаваме никого да ходи в ресторанта, в мола или магазина. Българите са изключително добре информирани за броя на заболелите, починалите и излекуваните. Разчитам, че дисциплинираният, мислещият, интелигентният народ заслужава да се отнасяме по този начин - да води нормален живот”, посочи той.

Според него обаче това не означавало, че с отварянето на ресторантите всички трябва да отидат в тях. „Нека, който има нужда, да отиде. Трябва пак да бъде с разбирането на хората, че пандемията не е свършила - по никакъв начин”, категоричен беше министър-председателят. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.