Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Благодатният огън ще бъде донесен в България

Благодатният огън ще бъде донесен в Българияснимка: bgnes.bg

Тази година се очаква Благодатният огън да бъде донесен от Йерусалим в България. Това съобщиха за БГНЕС от Светия Синод на Българската православна църква.

Заради пандемията от коронавирус и изискванията на израелските власти хората, които посещават страната да бъдат ваксинирани и да са с отрицателен PCR тест, направен 24 часа преди пътуването, делегацията на Светия Синод ще бъде в ограничен състав. Тя ще включва врачанския епископ Григорий, директора на дирекция „Вероизповедания“ Емил Велинов и още едни духовник.

Миналата година за пръв път от 15 години Благодатният огън не бе пренесен от Божи гроб в Йерусалим, а бе използвана частица от този, който беше донесен през 2019 г.

През 2019 г. българската делегация донесе Благодатния огън не само за православните християни у нас, но и за Македонската православна църква. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.