Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е на 18 място по заболеваемост от коронавирус

България е на 18 място по заболеваемост от коронавирусснимка: btvnovinite.bg

"Това, което постигнахме до момента, показва само едно – правилният път, по който трябва да вървим заедно в битката срещу коронавируса. Постигнахме изключително много в сравнение с други държави".

Това изтъкна на редовния брифинг на здравните власти в четвъртък министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов.

„България е на 18 място по заболеваемост от коронавирус на 14-дневна база с средно 332 заразени на 100 000 души. Страната ни е на шесто място на Балканите, като най-много заболели има в Турция“, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на брифинга.

Все още страната ни е на второ място по смъртност в ЕС след Унгария и на трето място на Балканите.

Вече в 10 области има заболеваемост под 300 на 100 000 души. Най-добре в това отношение е Разград с 221 заразени на 100 000.

Само седем области са със заболеваемост между 400 и 500 на 100 000 през изтеклите 14 дни, като най-много са новозаразените в Русе – 494 на 100 000.

Доц. Кунчев призова за „отговорно поведение за щастливи празници и запазване на тенденцията за спад на заболеваемостта“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.