Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Стефан Янев проведе среща със заместник министър-председателя на Украйна Олга Стефанишина

Премиерът Стефан Янев проведе среща със заместник министър-председателя на Украйна Олга Стефанишина

Премиерът Стефан Янев проведе среща със заместник министър-председателя на Украйна по европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина. Във фокуса на разговора бяха двустранните отношения, основаващи се на силните исторически и културни връзки между българския и украинския народ, както и европейската и евроатлантическата перспектива на Украйна.

Министър-председателят Янев изтъкна, че проевропейската ориентация на Украйна, споделените евроатлантически ценности и присъствието на най-голямата историческа българска общност в чужбина на територията на Украйна допълнително укрепват двустранните връзки и създават солидна основа за тяхното по-нататъшно задълбочаване във всички области от взаимен интерес. Премиерът заяви също готовността на правителството на България да засили добрата динамика в двустранния диалог. Специално внимание бе обърнато, че България твърдо подкрепя европейската перспектива на Украйна и нейните усилия по пътя на реформите.

Стефанишина постави акцент върху стъпките, които Украйна прави в тази посока като акцентира върху сериозните реформи в системата за сигурност на страната. Тя призова за подкрепа по отношение на евроатлантическата перспектива на Украйна като обърна внимание, че няма перфектен исторически момент.

В рамките на срещата бяха обсъдени и нови форми за по-задълбочено сътрудничество в сферата на сигурността на страните от Черноморския регион, както и предизвикателствата пред тяхното реализиране.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.