Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Старт на предизборната кампания за вота от 11 юли

Старт на предизборната кампания за вота от 11 юлиснимка: btvnovinite.bg

В петък официално стартира предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот, насрочен за 11 юли, предаде репортер на БГНЕС.

За първи път в историята изборите у нас ще се проведат изцяло на машини, съгласно последните промени в Изборния кодекс, реализирани в краткия живот на предходното 45-то Народно събрание. Изключение от правилото ще правят само секциите с под 300 избиратели, гласуването с подвижна урна, както и секциите, разкрити в болници, специализирани институции и плавателни съдове. Там остава традиционната хартиена бюлетина.

Все още неясно има и около вота на машини в чужбина, тъй като ЦИК и фирмата-доставчик не успяха да се договорят за цената на допълнителните 1500 устройства.

В борбата за място в 46-ия парламент се включват общо 23 партии и коалиции.

Това са вторите избори, които ще се проведат в България след настъпването на пандемията от COVID-19. За разлика от тези на 4 април, сега показателите на заболеваемост и смъртност в страната са много по-ниски, въпреки това избирателната активност остава една от основните загадки, от които ще зависи крайният резултат. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.