Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ВСУ „Черноризец Храбър“ започва обучение по български език за чужденци

ВСУ „Черноризец Храбър“ започва обучение по български език за чужденци

Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ стартира курсове по български език за чуждестранни граждани.

Обучението дава възможност на успешно завършилите курсисти да продължат образованието си в бакалавърските или магистърските програми на университета или в други български висши училища.

Курсовете са с продължителност девет месеца, като започват през ноември и завършват през септември на следващата година. Обучението може да се провежда присъствено и on-line в групи с не повече от 10 участника, а таксата може да се заплати разсрочено.

„Изучаването на български език като чужд е особено важно и полезно за всички, които са избрали България, за да получат своето образование или за да живеят тук“, коментира доц. д-р Велислава Николаева, ръководител на Департамента за чуждоезиково обучение на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Нова възможност е и краткосрочното интензивно обучение по български език, което завършва с изпит за удостоверяване на ниво за владеене на езика. То е изключително подходящо при получаване на българско гражданство, разказа доц. Николаева.

Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация на ВСУ „Черноризец Храбър“ е оторизирана институция и има натрупан опит в езиковата подготовка, необходима за получаване на българско гражданство от чужденците.

Обученията се провеждат в групи, индивидуално, присъствено и on-line.

Чужденците, за които английският език не е майчин, също могат да се възползват от възможността да повишат езиковите си знания и компетентност. За чуждестранните студенти, които желаят да продължат обучението си в България, по специалности, които се изучават на английски език, Департаментът за чуждоезиково обучение предлага подготвителни курсове.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники