Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Даваме убежище на до 70 афганистански граждани

Даваме убежище на до 70 афганистански гражданиснимка: btvnovinite.bg

Министерският съвет ще окаже подкрепа и даване на убежище на до 70 афганистански граждани, съобщи след правителственото заседание служебният премиер Стефан Янев.

Това са граждани, които са работели в Българското посолство в Кабул заедно с българските контингенти и други български представители на терен както в рамките на ЕС, така и на НАТО.

"Важно е от гледна точка на съпричастността и солидарността, както и по отношение на това, че тези хора са работили за България. Даваме си сметка, че ситуацията е много динамична и самото изтегляне на тези хора от Афганистан ще бъде достатъчно трудно и предизвикателство. Но със създадената организация се надяваме да постигнем успех и в крайна сметка да сме в състояние да демонстрираме готовността на българската държава да даде убежище на тези хора, които са работели за България", каза Стефан Янев. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.