Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Експертният съвет по имунопрофилактика: Не бива да се прибързва с вземането на решение за поставяне на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19

Експертният съвет по имунопрофилактика: Не бива да се прибързва с вземането на решение за поставяне на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19

Окончателно решение за поставянето на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19 ще бъде взето на национално ниво едва след като Европейската агенция по лекарствата (EMA) оцени данните за прилагането на допълнителна доза. Около това мнение се обединиха членовете на Експертния консултативен съвет по надзор на имунопрофилактиката.

Присъстващите се обединиха около това, че усилията на здравната система трябва да бъдат насочени към повишаване на ваксинационния обхват сред гражданите, които все още не са имунизирани или не са със завършен ваксинационен курс. Членове на експертния съвет изразиха мнение, че при прилагането на допълнителна доза от ваксините срещу COVID-19 е добре да има индивидуален подход към всеки човек, в зависимост от здравословното му състояние.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.