Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Радев обяви кога ще назначи служебно правителство и ще разпусне НС

Радев обяви кога ще назначи служебно правителство и ще разпусне НСснимка: btvnovinite.bg

На 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев ще назначи служебно правителство и ще разпусне Народното събрание, съобщиха от президентството.

В събота президентът обяви датата за новите избори, които ще са 2 в 1. Те ще се проведат на 14 ноември. Румен Радев заяви, че си дава сметка, че кампаниите за парламент и президент ще си влияят взаимно.

„Двете кампании ще текат едновременно и ще се слеят. Привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели - борба с бедност и беззаконие“, каза той.

Радев не коментира състава на бъдещия служебен кабинет и дали ще има промени в него.

„Очаквам от следващото служебно правителство да продължи да работи срещу корупцията прозрачно и отговорно“, заяви Румен Радев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.