Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ВВС са домакин на европейската летателна тренировка с военнотранспортни самолети „Спартан“

ВВС са домакин на европейската летателна тренировка с военнотранспортни самолети „Спартан“

Българските Военновъздушни сили са домакин на европейската летателна тренировка на потребителите на военнотранспортни самолети „Спартан“ (C-27J Spartan) от страни-членки на ЕС - „European Spartan Exercise - 2021“ (ESE 2021). Тя се провежда на летище Пловдив и в нея участват основно летателен и инженерно-технически състав на самолети „Спартан“ от България, Италия, Литва и Словакия. В международната тренировка са включени също екипажи на самолети Су-25, военнослужещи от специалните сили на Италия и България и военномедицински екипи.

Летателната дейност в рамките на ESE - 2021 започва от днес, 28 септември 2021 г. Основният район за тактическата подготовка, която включва изпълнение на тактически заходи за кацане, десантиране на парашутисти и операции при работещи двигатели, е летище Чешнегирово. Планирани са заходи на военнотранспортните самолети за симулирано десантиране на товари и в района на авиационния полигон на ВВС - Елена, а летище Безмер ще бъде използвано за изпълнение на тактически заходи за кацане.

По време на международната летателна тренировка с военнотранспортните самолети „Спартан“, която продължава до 8 октомври, ще бъдат изпълнени и съвместни полети със самолети Су-25. Те ще бъдат използвани за създаването на тактическа въздушна обстановка. Екипажите на военнотранспортните самолети ще отработват тактически елементи на полета и ще изпълняват полети на малка височина и преодоляване на противовъздушната отбрана на страната. Ще бъдат изпълнени и задачи за десантиране по парашутен способ на военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО).

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.