Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българският паспорт е 10-и по "тежест" в света

Българският паспорт е 10-и по "тежест" в света

Българският паспорт е десети по "тежест" в света, показва Глобалният индекс на "най-мощните" паспорти на „Артон Капитал“ за 2021 година, изработен въз основа на това в колко държави с паспорта може да се пътува без виза.

Според тази класификация, която обхваща 193 държави и шест територии, с български паспорт може да се пътува свободно в 97 страни и страната ни се нарежда на десето място заедно с Румъния.

На върха на класацията е паспортът на Обединените Арабски Емирства, с чиито паспорт може да се пътува в 152 държави, от които в 98 без визи, в 54 - с визи при пристигане, а в 46 - с предварително осигурена виза.

Втори на ранг листата е паспортът на Нова Зеландия с възможност за свободно пътуване в 146 държави, от които без визи в 98. Третото място го делят Германия, Финландия, Австрия, Люксембург, Испания, Италия, Швейцария, Австралия и Южна Корея, чиито граждани може да пътуват в 144 държави.

Последен в листата, на 93-то място, е паспортът на Афганистан, с който може да се пътува без виза само в четири държави. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники