Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пандемията настъпва: Все по-голяма част от страната навлиза в "тъмночервената зона"

Пандемията настъпва: Все по-голяма част от страната навлиза в "тъмночервената зона"снимка: btvnovinite.bg

Все по-голяма част от страната навлиза в "тъмночервената зона" по заболеваемост. В жълто остават само Плевен и Кърджали.

От днес в тъмночервено е и Добрич. На ръба е Ямбол. Най-критично е във Видин, където заразените наближават 900 на 100 хил.

В същото време големи болници като „Пирогов“ спират да приемат COVID болни поради липса на свободни легла. Столичната болница „Св. Анна“ също алармира за изчерпани легла.

Според здравните власти обаче свободни легла за пациенти с COVID-19 все още има и системата успява да смогне на натиска.

„В момента системата е натоварена. Претоварена вече е друг епитет. Достатъчно натоварена е, но реагира. Страната вече като цяло навлиза в червено. В рамките на тази седмица ще излезе национална заповед, която ще очертае мерките“, уточни зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

Според здравното ведомство се налага въвеждане на нови мерки и се очаква днес следобед да стане ясно какви ще бъдат те.

Като цяло обаче подходите са два – ограничителни мерки или въвеждане на „зелен сертификат“ за персонала и посетителите на заведения, хотели, социални домове. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники