Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Заради цените на тока за бизнеса: Протест под прозорците на властта в София

Заради цените на тока за бизнеса: Протест под прозорците на властта в Софияснимка: btvnovinite.bg

Незабавни компенсации от държавата заради високите цени на тока за промишлеността - за това настояват бизнесът и синдикатите у нас, които се събраха на протест под прозорците на властта.

Бизнесът иска да се компенсират всички небитови потребители в страната, които са 600 хиляди. Работодателите предупреждават, че ако не се предприемат мерки, икономиката на практика ще спре.

"Ние сме тук, защото телефоните ни прегряха от фирми, които имат непосилно високи сметки за ток, в пъти повече от претходните няколко месеца. Тук сме, за да дадем ясен сигнал, че са необходими компенсаторни мерки в размер на сумите, които са над прогнозираните от КЕВР, за да не изпаднем в ситуация на икономически колапс, увеличение на цени, спирала от инфлация и освобождаване на работници", заяви Мария Минчева, заместник-председател на БСК.

Минчева добави, че на този етап се предлагат единствено мерки, за които е необходим работещ парламент и които могат да бъдат приложени едва след няколко месеца.

На този фон държавата обаче предложи нови мерки за компенсиране на бизнеса и уязвимите групи в обществото, като част от тях са свързани с нова методика за определяне на цената на доставчик на тока за 250 хиляди фирми. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники