Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Украйна Виталий Москаленко

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Украйна Виталий Москаленко

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие днес посланика на Украйна Виталий Москаленко. В хода на разговора българската страна препотвърди неизменната и последователна подкрепа на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните й води.

Анексирането на Крим е в нарушение на международното право. За България, включително като страна от Черноморския регион, е много важно ситуацията с Крим и конфликта в Източна Украйна да бъдат решени по пътя на преговорите в установените международни формати.

Министър Стоев изрази увереност, че недоразуменията от последните дни няма да повлияят на отличните приятелски отношения между България и Украйна.

Посланикът на Украйна, от своя страна, подчерта, че последователна българска подкрепа за Украйна е от голямо значение за страната му.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.