Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България ще продължи да подпомага евроатлантическата интеграция на Грузия и Украйна

България ще продължи да подпомага евроатлантическата интеграция на Грузия и Украйна

Министрите на външните работи от НАТО проведоха заседание с партньорите Грузия и Украйна, с което започна втория ден от министерската среща на Алианса в латвийската столица Рига. Външните министри обсъдиха засилващите се предизвикателства в Черноморския регион и нарастващото руско военно присъствие по границите на Украйна.

В изказванията си министър Светлан Стоев подчерта, че България подкрепя евроатлантическата интеграция на Грузия и Украйна и ще продължи да им оказва съдействие в двустранен и многостранен план.

Външният ни министър потвърди също стратегическото значение на Западните Балкани за Алианса и изрази силната подкрепа на България за европейската и евроатлантическата интеграция на шестте страни от региона. Той открои необходимостта от по-засилено сътрудничество и взаимодействие между НАТО и ЕС в контекста на нарастващите заплахи и предизвикателства пред страните от Западните Балкани. Съвместните активни усилия на двете организации превръщат региона в зона на стабилност и просперитет, устойчив на зловредни влияния от трети страни. Следва заедно да продължим да надграждаме постигнатото в региона и да насърчаваме процеса на реформи, върховенството на закона, защитата на човешките права и добросъседските отношения.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники