Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Русия постигнаха договореност за програма за сътрудничество в социалната политика за 2022-2024 г.

България и Русия постигнаха договореност за програма за сътрудничество в социалната политика за 2022-2024 г.

България и Русия постигнаха договореност за подготовка на програма на сътрудничество между министерствата на труда и социалната политика на двете държави за периода 2022-2024 година. Документът ще стъпи на базата на подписания през 2009 г. двустранен Меморандум за сътрудничество.

Продължаването на сътрудничеството между България и Русия в сферата на труда, заетостта и социалната сигурност беше договорено по време на среща на заместник-министрите Иван Кръстев и Надя Клисурска с първия заместник-министъра на труда и социалната защита на Русия Олга Баталина. По време на разговора двете страни дадоха висока оценка на двустранното сътрудничество в областта на социалната политика и обсъдиха теми от двустранен интерес.

Договорът за социална сигурност с Русия е най-значимият двустранен документ в тази сфера за България и има огромно значение за защитата на правата на над 300 000 българи, които са работили и работят в Русия, подчерта Иван Кръстев.

Заместник-министрите обмениха опит, идеи и добри примери в областта на трудовата миграция, оценяването на индивидуалните потребности от социално подпомагане и политиките за подкрепа на децата, семействата и възрастните хора, които живеят в изолация. Акцент в разговора бяха и актуалните тенденции на пазара на труда и мерките за повишаване на квалификацията на работната сила и насърчаване на икономически неактивните хора.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.