Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От понеделник: Всички ученици се връщат в клас след тестване веднъж в седмицата

От понеделник: Всички ученици се връщат в клас след тестване веднъж в седмицатаснимка: btvnovinite.bg

Учениците да се върнат в клас след тестване веднъж в седмицата от понеделник, 6 декември. Това са решили на заседание Министерството на здравеопазването и това на образованието. Според здравния министър Стойчо Кацаров това може да се случи заради ниската заболеваемост сред децата.

„Това може да увеличава леко риска, но е пренебрежимо малко и не представлява опасност за цялостната противоепидемична обстановка“, каза Кацаров.

Предложението е за всички ученици от 1. до 12. Клас. Изискването за тестване два пъти в седмицата остава за преподавателите и училищния персонал. По думите му за всички са осигурени щадящи тестове, които трябва да стигнат до средата на януари 2022 г.

Кацаров обясни, че се обсъжда тестването да се извършва в понеделник. Тестване ще се изисква в областите, където заболеваемостта е над 250 хил. на 100 хил. души население.

Изискването, ако над 50% от родителите не са съгласни с тестването, да се учи онлайн - остава. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.