Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Първо заседание на 47-ото Народно събрание

Първо заседание на 47-ото Народно събраниеснимка: btvnovinite.bg

Работа започна 47-ото Народно събрание - третият парламент, който българските гласоподаватели избраха в рамките на тази година. На него се залага надеждата за съставянето на редовно правителство, което 45-ия и 46-ия парламент не успяха да реализират.

По традиция първото заседание беше открито точно в 9 ч. от най-възрастния депутат. В този парламента това е д-р Силви Кирилов от „Има такъв народ“

В парламента ще има 7 партии. С най-много депутати са „Продължаваме промяната“ – 67, следват ГЕРБ с 59, БСП с 26, ДПС с 34, „Има такъв народ“ с 25, „Демократична България“ с 16, и „Възраждане“ с 13.

Народните представители положиха клетва, а след нея прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

На първото заседание на 47-ото Народно събрание присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Стефан Янев и членовете на служебното правителство.

Днес е важен ден за България, да пожелаем успех на нашите народни избраници в тяхната високо отговорна мисия. Това заяви президентът Румен Радев.

В понеделник държавният глава ще свика партиите на консултации. Тогава се очаква да разберем и кога ще връчи първия мандат.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.