Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посещение на българския посланик в Ярославъл

Посещение на българския посланик в Ярославъл

На 6 декември 2021 г. Атанас Кръстин, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация, и Борис Янчев, ръководител СТИВ, бяха на работно посещение в град Ярославъл.

Посланик Кръстин участва в кръгла маса на тема: „Развитие на сътрудничеството на регионално и общинско ниво между Ярославска област и Република България“, на която бяха обобщени резултатите от изградените икономически и културни контакти между български градове и Ярославска област през изминалите години. Главно място заема побратименият град Бургас, с който през последните години са изградени тесни контакти в различни области, включително в сферата на културата. Своят опит споделиха представители на Ярославъл, Рибинск, Некрасовския и Ярославския райони. Основен акцент бе поставен върху перспективите за бъдещо сътрудничество в икономическата и други сфери на дейност.

Българският посланик бе приет от и.д. губернаторът на Ярославска област Михаил Евраев. Присъстваха още зам.-председателят на администрацията на областта Максим Авдеев, ръководителят на международния отдел на областта Мария Лебедева и др.

Посланик Кръстин проведе и среща с българската общност в града, каквато отдавна не е имало. Представителите на „Българо-руската организация за приятелство „Шипка“ по традиция го посрещнаха с хляб и сол. В създалата се непосредствена и сърдечна атмосфера те разказаха за културно-просветната дейност, която развиват.

Посланикът високо оцени дейността на културни и обществени организации от града и областта за развитие и задълбочаване на двустранното сътрудничество и за разпространението на българската култура и традиции. Той връчи благодарствени грамоти на Сергей Терьохин, председател на „Българо-руската организация за приятелство „Шипка“, директора на Двореца на културата в града и на ръководителите на други културно-просветни организации.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.