Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Народното събрание наложи мораториум върху цената на тока, водата и парното

Народното събрание наложи мораториум върху цената на тока, водата и парнотоснимка: 24chasa.bg

Депутатите наложиха мораториум върху цената на тока, водата и парното. Предложението беше направено от ГЕРБ и подкрепено от всички без ДПС. Това означава, че веднага след публикуването на решението в държавен вестник, цената на ел. енергията за потребителите става 87 лв. за МВтч. Тази цена на практика остава безрочно така, защото и мораториумът, който одобриха депутатите е без срок.

Средно с 11,5% трябваше да поскъпне токът в цялата страна от 1 януари по предложение на КЕВР, но това сега няма да се случи. Предложението за мораториум изнанадващо дойде от председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова и още по-изненадващо получи подкрепата на коалиционното мнозинство.

"Мисля, че така ще направим нещо смислено за българските граждани. Даваме си ясна сметка, че НС може да взема такова решение и е много по-логично от колкото да се създават комисии, които няма да свършат нищо", каза Атанасова от трибуната, щом направи предложението.

"Радвам се, че опозицията разсъждава отговорно, ние ще подкрепим вашето предложение за мораториум, има някои съображения, но понеже опозицията трябва да разсъждава отговорно, а не напук, ще го подкрепим. Не знам как ви хрумна, но съм изключително щастлив, че дойде от вас", заяви Тошко Йорданов от ИТН в отговор на предложението на Десислава Атанасова от ГЕРБ. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники