Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава: Промените в правосъдието трябва да гарантират, че корупцията и беззаконието ще бъдат наказвани, независимо кой е на власт

Държавният глава: Промените в правосъдието трябва да гарантират, че корупцията и беззаконието ще бъдат наказвани, независимо кой е на власт

Промените в системата на правосъдието трябва да бъдат извършени с отстояване на обществения интерес и да създадат такива условия, че корупцията и беззаконието на бъдат наказвани, независимо кой е на власт. Нуждаем се и от конституционни, и от законови промени. Това заяви държавният глава пред журналисти, след като на тържествена церемония в Централната избирателна комисия бяха връчени удостоверенията за избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на вота на 14 и 21 ноември.

В отговор на журналистически въпрос държавният глава подчерта, че приоритетите на президентската институция остават непроменени и през предстоящия втори мандат – укрепване на държавността, справедливост, законност, отстояване на националните интереси, подкрепа на институциите в тяхната работа в интерес на обществото и развитието на България като успешна, просперираща и модерна европейска държава.

По отношение на позицията си спрямо новата изпълнителна власт Румен Радев заяви, че ще остане критичен към правителството, когато то се отклонява от реализирането на цели в интерес на гражданите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.