Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кирил Петков: 75 лв. добавка към пенсиите след ваксинация

Кирил Петков: 75 лв. добавка към пенсиите след ваксинация

75 лв. добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е имунизирал и с бустерна доза. Това обяви премиерът Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет.

„Програмата я отваряме от началото на януари до 30 юни, а надеждата ни е, ако успеем през януари или февруари да ваксинираме 300 000 от хората над 65 години, това да облекчи и възможността за запълване на болниците в следващата COVID вълна“, заяви премиерът.

Той уточни, че това е доброволна мярка, всеки носи отговорност за собственото си здраве и има право да реши дали да се ваксинира, или не.

„Но имаме и обществена отговорност. От индивидуалните решения на всеки един от нас зависи дали в следващия месец пак ще имаме препълнени болници, дали държавният бюджет ще харчи ужасно много пари в лечението на пациенти с коронавирус, дали хора с други болести ще могат да отиват до болниците, дали нашите деца ще могат да учат свободно“, каза Петков.

Премиерът заяви още, че в момента има голяма опасност новият вариант „Омикрон“ да дойде в България в средата или края на януари. Затова за правителството е огромен приоритет да направи всичко възможно да няма толкова много хора, които стават жертва на коронавируса, както и да има максимално облекчение на болниците и да се защитят най-възрастните хора.

"Започнахме много агресивна кампания, за да информираме българските граждани за всички митове за ваксините, които не са верни", поясни Кирил Петков.

"Така има опасност България да стане COVID дестинация и да намали прихода от туризъм", припомни премиерът. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.