Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Елена Поптодорова: Позицията на НАТО за Русия е колективна позиция, в която участва и България

Елена Поптодорова: Позицията на НАТО за Русия е колективна позиция, в която участва и Българияснимка: bntnews.bg

Позицията на НАТО е и позиция на България. Това коментира в студиото на "Денят започва" Елена Поптодорова – вицепрезидент на Атлантическия клуб в България.

Цитира думите на военния министър Стефан Янев, който каза "България е НАТО" и допълни, че когато вчера Йенс Столтенберг говори за впечатления от разговорите НАТО-Русия, той говори от името на 30-те държави.

Поптодорова уточни, че в НАТО работят 35 наши представители. Има дипломатическо представителство и офис на военни представители. Всичко, което се произнася като решение на Алианса, е минало през вниманието на нашите представители, докладвано е в България. Всички най-високи нива на управление на държавата са напълно наясно какъв вид разговори се водят в НАТО, каза Поптодорова.

Когато Столтенберг определя Русия като агресивна в поведението си, като заплаха за мира и сигурността на континента, това е колективната позиция, в която участва и България.

Когато Столтенберг казва, че не може да се направи компромис от политиката на Алианса на отворени врати, това го казва и България. "И да, ние казваме - трябва да се съхрани суверенитета на Украйна и да се запази тази политика, която направи НАТО организацията, която съхрани мира в Европа". / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники