Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Александър Николов: Пътната карта с "Газпром" изчезна и не искат да предоставят копие

Александър Николов: Пътната карта с "Газпром" изчезна и не искат да предоставят копиеснимка: btvnovinite.bg

Пътната карта за газопреносната мрежа с "Газпром", която България подписа през 2017 г., изчезна. Руската компания също не иска да предостави документа. Това заяви от трибуната на Народното събрание министърът на енергетиката Александър Николов, цитиран от Offnews.

Той обясни, че служебният министър Андрей Живков е възложил на 14 юни 2021 г. изготвянето на справка и е поискал пътната карта да бъде извадена от архива на Министерството на енергетиката. Открити са обаче само документи, в които пътната карта се споменава, писма за създаването на работна група, но самият документ - не. Проверка е направена и в Министерски съвет, където пътната карта също липсва. Заради това енергийният министър Живков е възложил на МВР и ДАНС задачата да открият документа. До момента резултат няма. Заради това на 17 декември е изпратено искане до "Газпром" за предоставяне на копие от документа. Руската енергийна компания до този момент не е изпратила такова.

Мартин Димитров от ДБ пък коментира, че "фактът, че никой няма копие от тази пътна карта и никой не желае да даде копие от нея показва, че ние наистина трябва да се сдобием с нея. Ако беше просто една формалност, картата щеше да бъде намерена все някъде".

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники