Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Доц. Кунчев: За момента не предвиждаме никаква промяна в сроковете на сертификатите

Доц. Кунчев: За момента не предвиждаме никаква промяна в сроковете на сертификатитеснимка: bntnews.bg

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев даде брифинг във връзка със сроковете на валидност на зеления сертификат на територията на България.

За момента не предвиждаме никаква промяна в сроковете на действието на сертификатите, заяви доц. Кунчев.

Това, което е договорено на международно ниво - да бъде скъсен периодът само за цел пътуване и преминаване през границите, по никакъв начин не касае сроковете за България - те не се променят към момента, обясни здравният инспектор.

Срокът на зеления сертификат у нас е една година за България, извън страната - 9 месеца.

За гражданите с изтекъл сертификат, ако направят бустерна доза им се издава нов такъв, с който могат да пътуват. За момента сертификатът за бустер е безсрочен, допълни доц. Кунчев.

Катерим по пика на вълната и този ръст ще продължи през следващите 1 - 2 седмици и ще започне нормализиране, категоричен е здравният инспектор.

В отговор на въпрос на БНТ за затягане на мерките на национално ниво, доц. Кунчев заяви, че това ще се обсъди, ако 2/3 от областите влязат в режим на покачване на случаите и локални мерки. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.